EZRA
Nyelvvizsgaközpont

Belépés
A tananyagról
   

A tankönyv azoknak kíván segítséget nyújtani, akik a lovári (cigány) nyelv elsajátítása után, alap vagy középfokú nyelvvizsga letételére készülnek. A 26 fejezetből álló tankönyvben az egyes részek más-más témaköröket dolgoznak fel, miközben bemutatják a nyelv grammatikáját és szabályrendszerét.A választott témakörök az EZRA nyelvvizsgarendszer alap- és középfokú nyelvvizsgáinak anyagát ölelik fel. A nyelvkönyv szerkezete logikus, könnyen követhető, ezzel is támogatva a nyelvtanuló előrehaladását. A fejezetek főtartalma áll az első helyen, majd utána következik a szójegyzék, benne az adott lecke fordításához szükséges szókészlettel; ezt követik a tartalmi megértést és a nyelvtan elsajátítását szolgáló és ellenőrző feladatok, melyek az önálló tanulást is lehetővé teszik.

Ára 4.000.- Ft/db

A szótár azoknak íródott, akik a lovári nyelvből kívánnak nyelvvizsgát tenni. Ők a tanulás folyamatában, és magán a vizsgán is számtalan váratlan helyzettel szembesülnek: nem találják a magyar szónak a cigány megfelelőjét, nincs a köznyelvben az adott helyzetre alkalmasnak ítélt kifejezés. A szótár ezen szeretne segíteni. A regiszteres szókereső felhasználóbarát, így a címszavakat könnyű megtalálni. A szótár végén nyelvtani rész található, ami példákkal segíti a szótár használóit a nyelvi törvényszerűségek megértésében.

Eladási ára: 4.200.- Ft/db

Az állami, lovári  (cigány) közép- és felsőfokú írásbeli nyelvvizsga során ötven kérdésből álló tesztet kell, harminc perc alatt a vizsgázóknak megoldani. Komoly munka, amely sok felkészülést, gyakorlást igényel. Ez a kiadvány ebben szeretne segíteni. A középfokú nyelvtani teszt mindenekelőtt nyelvtani ismereteket kér számon, és feltételezi (esetünkben) a lovári nyelv rendszerének alapos ismeretét. A tesztenkénti ötven kérdés átfogja a nyelvtan egyes elemit, megoldása tehát széleskörű tájékozottságot igényel.A tesztkönyv segítségével az olvasó betekintést nyerhet a középfokú vizsgarendszer követelményszintjébe. A könyv önálló tanulásra is alkalmas, hiszen a kiadvány utolsó oldalain mindenki megnézheti – minden tesztfeladatnál – a kérdésenkénti helyes választ.
A feladatok megoldása jelentősen növeli a felkészültségét azoknak, akik középfokú lovári írásbeli nyelvvizsgára készülnek. A tesztek kiértékelése a nyelvtanuló és tanára számára is megfelelő képet adhat a nyelvtudás pillanatnyi állapotáról. Így, megmutatja azt is, hogy hol kell még a hallgató nyelvtani ismeretit bővíteni, mit kell még pontosabban elsajátítani, gyakorolni.

Ára 2.000.- Ft/db

MEGRENDELŐ LAP

Jelen formula elküldésével az alábbi könyveket rendelem meg, egyben tudomásul veszem, hogy a vételárat utánvétellel a kézbesítéskor fizetem ki:

Szótár       4200.- Ft/db
Tankönyv 4000.- Ft/db
Teszt        2000.- Ft/db

Az árak a postaköltséget nem tartalmazzák!

A megrendelőre vonatkozó adatok:
    NYELVTANÁROKNAK
    • Továbbképzés